21 februari 2007

Att vara nyttig

Eftersom min käre, men kräsne sambo inte är hemma ikväll bestämde jag mig för att kasta ihop bästa möjliga middag av de ingredienser som fanns att tillgå i kylskåp, frys och skafferi. Min mage kurrade utan hejd, och jag fick bråttom att sprida ut alla varor över diskbänken. Fumlig av hunger hamnade dessa produkter i stekpanna och kastrull. Vissa av dem fick tyvärr inte uppfylla sina syften, utan hamnade på golvet. Tillslut hade jag fått ihop en middag som visade sig bli både nyttig, vegetarisk och riktigt god; quornfiléer med stekta wokgrönsaker, quinoa och en bit knäckebröd.

Diskbänken är nu täckt med ett lager av utspilld quinoa, kryddburkar och smutsiga redskap. Där är det kaos, men min mage är mer nöjd än på länge. Dessutom känner jag mig fasansfullt nyttig. Men denna förnöjda magkänsla kommer med största sannorlikhet att totalkvaddas senare ikväll. I mitt kylskåp står nämligen en förrädisk semla och väntar på att få kittla mina smaklökar.

På tal om nyttighet och vegmat så läste jag i Metro idag om hur bra det är att vara vegetarian och handla ekologiskt. Dagens ord var ekologisk, man hade radat upp svenskarnas fem favoritgrönsaker (fast ändå råkat nämna sex stycken) och frågat folk om de brukar handla ekologiskt. Då kan man ju tycka, om man vill laga den sortens mat men inte kan, att man borde få ett litet recept i den här andan, men icket. Dagens rätt den här dagen var istället skinkomelett.
Skinka, hm.

Det är faktiskt inte lätt att vara nyttig, vegetarisk och ekologisk. Därför strävar jag bara, lite halvt sådär, efter att någon gång kanske komma i närheten av det första. Det är mitt mål.

20 februari 2007

Blogg

Tisdag den 20 februari 2007, klockan 16.08:
Ännu en blogg i bloggboomen är född.