9 november 2007

Skunk

Via M's blogg fick jag tipset. Och nu har jag letat...
Och hittat min gamla Skunk!
(Det var ett community som man använde i början på 2000-talet, mammi.)
Det livar verkligen upp en långtråkig kväll, det må jag säga.


Det är roligt att läsa allas presentationer, intressen och så vidare. Alla radade upp sina kompisar, en efter en och skrev om hur snälla de var. Var det någon sorts statusgrej?

M skrattar åt Bornies presentation, men var du mycket bättre själv?
M's intressen, topp 3:
-Äta godis
-Äta MAMMAS bullar!
-Baka, och sen äta upp det

Hur kunde hon inte bli tjock?

Lainens paradis

Jag köpte ingen oboy på Willys idag. Istället gick jag in i affären, stannade upp när jag gick förbi oboy-hyllan, tänkte "uäck" och gick vidare mot städutrustningen.
Jag inhandlade wettex-trasor och städsvampar.

Väl hemma organiserade jag mina trasor och svampar: Grön trasa med äpplen på till toaletten, gul trasa med citroner på till handfatet. Gul städsvamp till handfatet, illgröna Ikea-städhandskar för att slippa ta i toaletten vid städning.
Tillsammans med detta, och Jif:et, intog jag toaletten.

När jag hade skrubbat toan och handfatet och var i full färd med att "Jiffa" kaklet ovanför badkaret ringde telefonen. Mitt humör sjönk genast. Vem vågade störa mig i min välmående städning? Jag funderade på att inte svara, men min nyfikenhet styrde mig mot telefonen i alla fall.

Det var K.

-Lainen, jag är i ditt himmelrike.
Vaddå himmelrike? Jag städar och organiserar, med Jif dessutom, jag är redan där!, tänkte jag.
Jag fattade ingenting, men lät honom tala i alla fall.

Det visade sig att K hade traskat in i en smyckeaffär med billiga smycken, en som vi inte hittat förut. Allt var tydligen i min stil, dessutom. Jag var överlycklig, jag måste verkligen besöka mitt himmelrike nån dag framöver! Ett litet armband ska jag väl kunna kosta på mig?

Ett rönnbär på vift

Det har blivit en tradition att alltid skriva här på bloggen om när jag går vilse i storstaden. Igår hände det igen:

Som vanligt var jag på väg till jobbet. Jag hade till och med gått hemifrån lite tidigare så att jag skulle kunna gå och handla lite på Apoteket. Intet ont anande satt jag på tunnelbanan som stannade en station innan t-centralen. Chauffören meddelade att vi skulle stå där ett tag. Typiskt sl, tänkte jag. En minut senare tog chauffören ton igen och bad oss kliva av tåget.
-Linjen UPPHÖR här!
Hans budskap var bestämt.

Okej.

Hur skulle jag nu ta mig till jobbet? Jag hade ju ingen aning om vars jag befann mig. Stockholm verkar inte så stort när man åker samma tur varje dag och kan sitt område. Men när man hamnar fel, på en gata eller i en stadsdel man inte känner igen växer plötsligt staden till en oändlighet.
Jag irrade runt ett tag, ringde syster, ringde D, fick ingen vägvisare. Kunde inte "bara gå åt nåt håll", eftersom jag hade en tid att passa. Tillslut hörde jag en tjej fråga efter vägen, så jag följde efter henne. Efter ännu ett tag hade jag traskat till centralstationen och kunde hitta min väg till jobbet. Bara att pusta ut och förbereda sig för ännu en arbetsdag.

Denna stad gör mig till det rödaste rönnbär, det är ett som är säkert.

Självdisciplin och oboy

Det finns tre saker som kan förstöra min morgon:
1, Att oboyen är slut.
2, Att mjölken är slut så att jag inte kan blanda oboy.
3, Att jag tar för mycket mjölk för att sedan inse att oboyen inte räcker till att blanda tillräckligt starkt.

Den här morgonen räckte oboyen precis till ett välblandat glas, men det var allt. Imorgon kommer det inte att finnas oboy, bara lite fismjölk (laktosfri mjölk) som jag inte vill dricka som den är. Jag ska inte köpa nån ny oboy, för jag tycker att jag dricker alldeles för mycket av den. Dessutom måste jag spara mina slantar och vet att jag behöver köpa mjölk för 17.90 mer sällan om jag inte har en kartong med oboy hemma i skafferiet.

Jag tycker att jag är så välorganiserad, men jag har en tendens att sakna självdisciplin och lura mig själv. Som idag när jag försökte tvinga mig själv att ta lite bulkmedel. Jag ville inte, för det är som att svälja en näve smågrus. Jag kom då överens med mig själv om att jag fick ta en pepparkaka om jag tog min medicin. Lättövertalad som jag är svalde jag bulkmudlet, trots att det var äckligt. Sedan tillät jag mig själv att öppna pepparkaksburken och ta en kaka, samtidigt som jag berömde mig själv inombords. Listig som jag är hann jag dock roffa åt mig två pepparkakor innan jag smällde igen locket på burken. Fy jag, skällde jag. Men jag bara knaprade på mina två kakor med ett hånflin mot mig själv.

Nu sitter jag här i mitt rum och fruktar för att jag kommer att gå in på Willys och köpa oboy när jag ska gå och posta mitt brev till Tygg Hansa...

8 november 2007

Sömnlöshet

Ikväll var jag trött tidigt, för en gångs skull. Jag somnade som en stock vid halv elva. Skönt, tänkte jag, eftersom jag tycker det är ganska trevligt att vakna tidigt på morgonen och vara igång en stund innan jobbet.
Så blev det inte.
För en timme sen vaknade jag. Jag vred mig hundra varv. La mig åt andra håller i sängen. Gick på toa. Svettades och tog en filt istället för täcket. Svettades fortfarande och skruvade ned elementet. Öppnade fönstret och vred mig lite till.
Gav upp.

Nu sitter jag här och väntar på att tröttheten ska komma tillbaka. Det enda som jag har är rastlösheten.

7 november 2007

Våga betala ut lön för det man jobbat!

Från mitt förra jobb har jag fortfarande inte fått nån lönespecifikation. Från mitt nuvarande jobb fick jag det igår och det visade sig att de hade glömt (="glömt"?) betala ut ob.
Vad less jag blir.
Idag ska jag försöka prata med båda cheferna i fråga. Hoppas de inte är illvilliga... I så fall blir det att prata med facket istället.

Hur manlig är Lainen?

Jo:
Du är antingen en pojke i 10 årsåldern eller så är du väldigt omanlig. Trots att manligheten under få, korta, och inte viljeutlösta tillfällen lyser igenom så är du inte manlig.

Det känns tryggt att veta, förutom det där med att manligheten lyser igenom vid vissa tillfällen.
Testet kanske är mer lämpligt när man är kille och har nån manlighet att testa.

6 november 2007

Sylar

Jag såg Heroes nyss. Det påminner mig om att jag såg någon som liknade Sylar på tunnelbanan igår. För er som vet är karaktären Sylar kapabel till både det ena och det andra. Jag blev nästan lite rädd att han skulle titta på mig med sin onda, mörka blick, peka med sitt finger mot mitt huvud och skära skalpen av mig. För det gör han på folk i Heroes.


Varför jag fick sparken

Soffe sa...

HAR DU VALPAR?!?!

den 6 november 2007 14:00

Svar: Valparna finns hos K, så nej, jag har inga valpar. De är inte hans heller. Och hade jag haft valpar hade jag nog inte varit så ond att jag tvingat honom städa buren medan jag tittade på. Or would I?
Och sen var det frågor om varför jag ska få sparken. Lång historia, men för att fatta det kort: Jag ville ha ledigt så att jag kunde åka till Thailand. Fyra och en halv vecka. Mina chefer var inte så på. De ville inte att jag skulle säga upp mig så nära julstressen (vilket jag skulle göra, eftersom Thailandsresan går av stapeln den 19 dec), så de ska därför säga upp mig så att de hinner inskola nån ny innan all julpanik drar igång. Något i den stilen.

Har förresten försökt ringa Herr chef för Waynes idag igen. Det verkar som att han trycker bort mig när jag ringer. Jag gick dit idag, men tydligen så var han ledig. Jag ska gå dit imorgon igen. Om det behövs går jag dit även nästa dag. Och nästa. Och nästa...

Sveda

Vad som svider:

-Att cheferna säger att jag ska få sparken.
-Att få en räkning för ett halvår från Trygg Hansa. 767 kronor.
-Att Waynes inte betalat hela min lön, inte ens skickat ut lönespec. Herr chef för Waynes vägrar svara i telefonen.


Vad som får det att inte svida:

-Vi åker ändå till Thailand.
-Att ringa och dela upp betalningen månadsvis.
-Jag ska besöka honom på hans restaurang, då kan han inte smita!

5 november 2007

Skall skall skall

Hur min morgon såg ut igår:



Jag satt i en soffa och tittade på när K städade valparnas bur, medan de var instängda i krubban och skällde oavbrutet. Detta pågick i minst en halvtimme och värre blev det när buren var färdigstädad och maten kom fram. Hade jag varit bakis hade jag dött.

Svar:

1, X och 2.

4 november 2007

Fråga:

Vad händer när K dricker en liter jäst vin?

1, K är inte kräsen, men han blir sur för att han fick för lite vin
X, K's mage blir uppblåst och börjar göra ont
2, K går på toaletten och kräks i bubbelpoolen