1 september 2007

Första dagen

Plötsligt bor jag inte i Umeå längre.
Egentligen bor jag inte någonstans.
Inte permanent i alla fall.
(Men det har jag väl aldrig gjort innan heller?)
Alltså; för tillfället bor jag hos syster i Kista, Stockholm.
Hur länge jag kommer att bo här är oklart.

Den första dagen i huvudstaden har varit aningen uttröttande. Det började med att vi steg upp klockan fem och skjutsade syster och D till flyget. Noga hade vi planerat för att jag och min följeslagare K skulle ta oss från Arlanda tillbaka till Kista så smärtfritt som möjligt. Men efter E4an hade det inträffat en olycka (ett rån av en värdetransport, läste jag senare i Metro), så helt oplanerat blev vi tvugna att svänga av vid Arlanda stad. Panikartat körde vi fel och fick vända, men slutligen kom vi ut längra fram på E4an och kunde köra raka vägen till Kista. Tur för oss.

Något annat vi noga hade planerat var hur vi skulle ta oss till Danderyds Sjukhus för Ks möte för dagen. I Solna Centrum skulle vi ta buss 177 till Danderyd, men snabbt märkte vi att en buss 177 inte ens passerade där. Ändå lyckades vi hitta den rätta bussen och ta oss till Danderyd.
Sena, men stolta över att ha hittat dit på egen hand.


Jag åkte till stan för att vänta på min följeslagare, men jag tröttnade snabbt och traskade bara runt i hopp om att tiden skulle passera. Plötsligt blev jag stoppad av en person som ställde mig frågan "Skulle du vilja vara modell för tidningen Hennes?". När jag tvekade svarade hon åt mig att jag självklart skulle vilja vara det. Jag tittade upp och såg att de tydligen hade en kampanj, Modell 2007, där folk fick bli sminkade, stylade i håret och fotade. Allt detta gratis. Eftersom jag inte hade något att göra antog jag utmaningen OCH (eftersom jag är så svag för erbjudanden) beställde en 3-nummersprenumeration av Hennes för 49 kr. Till mitt försvar för detta dåd vill jag berätta att jag fick en påse med: en necsessär, en pocketbok, en hudkräm, hårmousse, 5 läppglans, en kräm mot rynkor(?), en mascara, en dubbel kajalpenna, ett armband, en klocka och 50% rabatt på en bh från Triumph.

När jag väl mötte upp med K gick vi och kikade lite på Drottninggatan och Hötorget, sedan begav vi oss till The Old Town. Efter att ha traskat runt där en stund bestämde vi oss för att återgå till Kista. Vi skulle ta tunnelbanan mot Akalla, men i all hast hoppade vi på den mot Hjulsta. Högtalarrösten sa "Hjulsta", det stod "Hjulsta" på skylten och vid en hållplats hörde jag "byte till tunnelbana mot: Akalla" i högtalaren och tänkte "Det är ju dit vi är på väg". Snabbkopplade som vi är insåg vi tillslut att vi satt på fel linje, men då hade vi åkt så pass långt att vi behövde åka tillbaka en hållplats. Uppenbarligen är vi orutinerade och långt ifrån att bara fullbordade Stockholmare.
Men det kanske inte är något negativt?


Nu har vi ätit tacos och ser på Eragon. Imorgon ska jag börja på mitt nya jobb.
Wish me luck.

28 augusti 2007

Höst?

Det ska vara sommar nu, men jag kan inte kalla det här annat än höst. Augusti månad och jag känner att jag faktiskt behöver ha en halsduk på mig när jag är utomhus. Usch och fy.
Det känns som om den här sommaren knappt blev av, trots att jag aldrig har kunnat ta vara på sommartiden så mycket som nu. Plötsligt har tiden runnit förbi.
Om tre dagar drar jag söderut, och jag ska försöka packa och göra klart allting innan tiden löper förbi mig och lämnar mig med en ostädad lägenhet och en opackad väska just innan flyget går på fredag.
Stockholm nästa och jag håller tummarna för att det inte är lika isande kallt där.

26 augusti 2007

Smultronfest

Igår var det fest för hela slanten för de tappra små partydjuren Lainen och K. Det började med kräftfest hemma hos familjen M, gott och mättnade. Nöjda var vi då vi började vår färd mot stan. En liten flaska snaps var nämligen fastklämd mellan vindrutan på bilen och torkarbladet, Gubbens (med smak av Jägermeister).

Väl i stan tog vi oss i
n i min lägenhet för att förtära den alldeles förträffliga drycken smultronvodka med fruktsoda och lime. Godare än så blir det sällan, och nöjdare än så är vi inte ofta. Sedan bar det av mot en fest på Matematik hos min barndomskompis och Ks kompis syster (samma person). Somliga fortsatte leva som ett partydjur, medan andra tog det lite lugnt på grund av magens starka protest mot alkohol. Trevligt var det, trots allt, och vi skvallrade i timmar innan det var dags att kasta in handduken.

Hemma hos mig var ingen av oss piggheten själv, men småtimmarna hann nästan bli lite mer än små innan vi somnade in.

K sover fortfarande, för att kunna vara så uppladdad som möjligt för att gå på Cirkus. Det står nämligen på dagens planering idag, för vi har fått gratisbiljetter! Dessutom ska vi vakta båtar ikväll så att inga vandaler eller illegala invandrare komm
er för att bränna ned Patholmsviken i Holmsund.
Imorgon är det slut på sommaren, för då är det dags at
t ta upp min kära pärla Dur. Sorgligt känns det.



Ingen sommar utan smultrondrink.