23 november 2007

Kvart i sju

..imorgon bitti kommer Å:s tåg fram på centralen.
Jag ska vara där och möta henne.
Kanske dags att krypa till kojs strax?

Angående ordning och reda

Jag är ganska bra på att städa, organisera och hålla ordning. Jag gillar till och med att städa och ordna bland mina grejor.
Men...
N
är jag är inne i vardagsruschen har jag dock noll koll på vad ordning och städning heter. Då följer jag bara mina rutiner och har inte "tid" att ställa tillbaka saker på sin plats, plocka upp efter mig eller vika ihop kläderna när jag har använt dem. Det är knappt så jag orkar diska min disk. Nu har jag jobbat sex da
gar i sträck, mer än åtta timmar om dagen. När jag har varit hemma har jag mest tagit det lugnt och fullkomligt ignorerat att ihopkorvade strumpor ligger i en salig blandning tillsammans med skrynkligt papper och kladdiga sminkprylar på golvet. Och på byrån. Och på bordet. Allt huller om buller. Sängen är obäddad och blomman håller på att vissna.

Tur är att jag inte har så mycket saker och att jag nästan bara använder jobbkläder och mukisbyxor på veckorna. Annars skulle det vara på gränsen att det såg ut som det gjorde i mitt rum hemma i Obbola (mammi knows, mammi fears).

Mitt smyckesskrin ser för tillfället ut såhär:



Det är det första jag ska städa och organisera. Små smycken i ett fack. Guldfärgade smycken i ett fack. Stora silversmycken i ett fack. Och i det sista facket; Ganska stora silversmycken.

Imorgon kommer Å och jag ska städa och organisera så att hon slipper tro att jag bor i det värsta råttboet. Framför mig har jag en riktig Svenssonhelg med ledighet på lördag och söndag. Det är så pass länge att kaffelukten faktiskt kommer att hinna gå ur mina händer innan det är dags att jobba igen.

22 november 2007

Tänk om...

I mitt hus finns det en tandläkarmottagning.
Tänk om det är han som borrar på morgonen?
Om så är fallet tänker jag aldrig, aldrig gå till tandläkaren igen.
Inte till honom i alla fall.

"Wrrrrrrr"

Min granne har som hobby att borra i väggen.
Det gör han ofta och gärna.
Helst klockan åtta på morgonen när jag sover.
Hans borrmaskin hörs i hela huset.
Hur många hål kan man borra i en lägenhet egentligen?

21 november 2007

Jag bor ingenstans

Om man går ut genom porten och ställer sig utanför mitt hus kan man se en korsning. Om man tittar mot vänster ser man en skylt där det står "Stadsdel A". Om man vrider huvudet mot höger ser man en annan skylt som berättar var "Stadsdel B" börjar.
Men jag då?
Mitt hus räknas alltså inte in i varken Stadsdel A eller Stadsdel B. Detta gör mig ytterst förvirrad när jag tänker på i vilken stadsdel jag
egentligen bor .

Ska det va så svårt

..att ta sig hem!?

Idag när jag kom ner i tunnelbanan försökte jag som vanligt ta mig till andra delen av perrongen så att jag skulle hamna längst bak i tåget, men jag fastnade någonstas på mitten. mycket folk var det som stod och väntade på tåget.


När jag stod där på perrongen började jag titta mig runt och fundera:
Det är ovanligt många här ikväll som har gul-blåa halsdukar. Och gula tröjor som det står Sverige på. Och är målade som en Sverigeflagga i ansiktet. Fan. Det är match på Rosunda, ALLA ska åka med min linje.

När tåget kom utbröt en enorm den-som-är-störst-och-har-vassast-armbågar-kommer-först-trängsel. Självklart stod jag mitt emellan två dörrar på vagnen. Jag kom inte med tåget. Jag började bli irriterad och obekväm av att stå så nära så många människor med mina svettiga fötter och mitt högblanka ansikte. Jag hoppades att ingen skulle se att jag hade gulaschsoppa och kaffesump i fejset.

Tillslut kom det ett tåg som skulle till Hjulsta och jag var tvungen att ta det för att sedan GÅ. Jag försökte trösta mig med att det bara var dubbelt så långt som jag hade till brevlådan hemma i Obbola.

Nu sitter jag och surar för att det tog lång tid att ta mig hem från jobbet idag.

20 november 2007

En dag som denna

Det är inte min dag när:

1, Jag råkar krossa ett glas över två kastruller soppa som skulle säljas idag, redan innan lunchen har börjat dessutom. All soppa måste kastas bort så att gästerna slipper riskera att svälja glasbitar. Ändå förstår gästerna inte att det är för deras eget bästa som det inte serveras soppa på caféet idag.

2, En HEL cheesecake glider av fatet som jag håller i min hand. Jag hinner tänka att jag borde fånga den medan den faller. Som en enda gegga hamnar den upp-och-ned framför mina fötter och jag kan konstatera att hallonglasyren lägger sig som klister på golvet.

Det löser sig ändå när:

3, Heroes, Weeds och hemmagjord pizza väntar hemma hos syster och D efter jobbet. Det bjuds också på pepparkakor, gratis post och räkningar, yey!

18 november 2007

Allting vänder så snabbt

Saker som dragit ned min kväll:
-Att jag förlorade i Betapet, igen. Jag hatar Betapet!
-Att jag var tvungen att köpa mjölk för 17.90, inte bra för min budget.
-Att folk inte svarar när man försöker kontakta dem.
-Att mitt lim tagit slut när jag skulle använda det (till att limma fast kort, inte sniffa)

När kvällen är så långt ned på botten som den kan vara händer plötsligt något som gör att alla kvällens minus bleknar på några sekunder:
Å ringer!
Jag har inte pratat med Å på flera månader och plötsligt får hon idén att hon kanske ska komma ner till Stockholm på besök, redan till helgen dessutom. Hoppas, hoppas. Att få ha en riktigt svenssonhelg + att en gammal vän som kommer på besök kan inte bli något annat än en riktig kanonhelg!

Jag var tvungen att fira med en (=fem) pepparkaka.

Hur man bjuder in sig själv.

Jag: Hade du tänkt sova här eller?
K: Ja, jag sa ju det.
Jag: När då?
K: Idag. Jag sa att jag inte skulle våga åka hem om vi ser skräckfilm.
Jag: Det gjorde du inte alls det.
K: Jo.
Jag: Jag tror du tänkte det.
K: Jaha.. Men nu ska jag i alla fall sova här inatt.