11 juli 2007

Tjejen-som-är-svag-för-erbjudanden

Varför finns det ingen här som kan hindra Tjejen-som-är-svag-för-erbjudanden!?

Här om dagen såg jag en annons för färgade linser och jag var millimeter ifrån att beställa två månader med bruna ögon. Vid närmare eftertanke ville jag fortfarande ha dem, men varför? Fort klickade jag bort erbjudandet i hopp om att skydda min plånbok. Stolt var jag för att jag hade klarat mig.

Den kommande dagen skulle jag avbeställa en tillsvidareprenumeration av tidningen Modette (som jag självklart fått efter att ha fallit för ett erbjudande). Jag borde ha mailat, men istället ringde jag för att bli av med tidningen så snabbt som möjligt. Det var mitt första misstag. Efter min tid som telefonförsäljare vet jag att man snabbt och bestämt ska säga att man inte vill ha fler tidningar, sedan lägga på. Men nu när Tjejen-som-är-svag-för-erbjudanden satt på andra sidan av luren visade det sig vara i stort sett omöjligt. Det slutade med att jag snart kommer att få hem tre nya nummer av Modette för 99 kr+19 kr i porto. Dessutom kommer jag att få "en jättefin premie i form av hårstylingprodukter" (som säkert är EN flaska som rymmer tre matskedar av produkten).
Jag är inte ens säker på att jag gillar tidningen Modette.

Förra veckan hände dessutom någonting oväntat och ytterst irriterande. Min telefon bestämde sig för att plötsligt haka upp sig och aldrig mer starta. Beroende som jag är av min kära lilla manick kontaktade jag 3, i mild panik. Direkt märkte jag det jag alltid brukar märka när min mobil eller mitt abonnemang krånglar; 3 vill mig inte väl. Telefonen skulle behöva skickas på lagning, men det finns ingen butik för 3 i Umeå längre (inte så konstigt, enligt min åsikt). Därför kunde jag inte heller få någon låne-telefon på fem veckor. FEM veckor.
Här kände jag att min panik började vara utom kontroll.

Därför åkte jag till The Phone House och hittade en telefon jag ville ha. Efter mycket krångel gick jag tillslut därifrån, glad i hågen. Tjejen-som-är-svag-för-erbjudanden hade nämligen accepterat ett paketerbjudande där telefonen levererades med 1 GB minneskort och hörlurar.
För jag lyssnar ju på musik i telefonen så ofta.

På min brevlåda står det "Ingen reklam, tack!". Det är inte jag som satt dit skylten, men jag tror att den som gjorde det har hjälpt Tjejen-som-är-svag-för-erbjudanden.
Tack.