10 mars 2007

Big step for Lainen

Idag känner jag mig stolt och händig. Jag har nämligen, för första gången i mitt liv, tapetserat. Tre våder, 49 cm långa, ovanför en bänk.
S
mall step for humanity, big step for Lainen.

9 mars 2007

Teknikproblem och "Wasa crisps"

Att lämna mig ensam hemma är som att lämna ett litet barn ensamt utan utförliga instruktioner på hur allt ska utföras. Jag syftar då inte på att man behöver lämna framme mat, färdig att värmas i micron, utan det är det tekniska som är mitt problem.Jag bestämmer mig för att jag vill se ett avsnitt av Ugly Betty. Då borde det bara vara att ladda hem det. Punkt.
I mitt fall blir jag förvånad om jag inte stöter på tre misslyckanden på vägen dit. Sedan när jag väl har lyckats utföra en sak krånglar datorn på ett annat sätt.
Alltid samma sak!
Om min sambo är hemma brukar jag, efter att ha provat tio gånger, bli hysterisk och kräva hjälp (som ska komma på en gång). Han brukar då göra samma sak som jag gjort, men utan all ilska, och voilá, helvetesmaskinen ger med sig direkt. Min enda fråga till teknikens beteende är: Varför?

Idag har jag sett flera avsnitt av Ugly Betty och när dem tog slut övergick jag till Heroes. Jag hann se näsan två avsnitt innan det började krångla och nu sitter jag här och tjurar. Tur att jag fick en dos av Oprah idag. Vem hade kunnat ana att hon brukar göra knäckebrödsmackor för att ha något att smaska på?
"I just love Wasa crisps!"
Jag har aldrig varit så sugen på husmans som när Oprah stod i tvrutan och knaprade på en bit med kalkon på. Jag var tvungen att göra min egen "Wasa crisp".

8 mars 2007

Inget Oprah

Tänkte bara tillägga att jag missade Oprah.
Hur kunde jag?
Jag hade ju väntat hela förmiddagen.

Var är Oprah?

Handy man is in the kitchen medan jag sitter och har tråkigt.

Jag trodde att Oprah var på tv hela dagarna, men det drar inte igång förrän om fyrtio minuter. Vad väntar de sig att sjuka personer ska göra hela dagarna när sjuk-tv börjar så sent?
För sjuk är jag igen, men vad kan man göra åt saken? Jag jobbar ett större eller mindre antal dagar, sedan blir jag sjuk. Vårdcentralen kan (läs vill) inte hjälpa mig med någonting. De kunde inte ens ringa till mig och meddela att jag inte hade fått några mystiska sjukdomar i Thailand, utan jag var tvungen att ringa och pressa dem för att få veta. Sedan viftade de mig ur bilden med ett recept på några tabletter som kanske kommer att hjälpa mig nu, trots att de aldrig har gjort det tidigare. Kan jag säga något annat än "vad var det jag sa"?

Nåja, varför klaga? Det är så gott som plusgrader utomhus (trots att jag inte orkar gå ut) och snart har vi roströda tapeter i köket istället för blaskigt beiga med fula blommor på.