8 december 2007

Idol

Igår var K på plats i självaste globen för att se Idol. Eftersom jag och A inte var det satt vi hemma hos honom och tittade på spektaklet genom tv-rutan, samtidigt som vi drack ett par goda drinkar.

När det var dags att få veta vem det var som vann blev det så spännande att vi var tvugna att hålla varandra i handen samtidigt som vi knaprade cashewnötter. Båda två hejade på Marie och glädjerop bröt ut
då vinnaren avslöjades.

Jag tycker att det är bra att Marie vann, hennes röst är så underbar! Och Amanda som är en sådan unik underhållare kommer ändå att få ett skivkontrakt där hon kommer att få göra sin egen grej.

Grattis Marie. Grattis Amanda.




7 december 2007

Mp3

Blev så glad när jag hittade min mp3 i min byrålåda, i mitt rum.
Började nästan kallsvettas då jag trodde att den var hemma i Norrland och att jag skulle tillbringa massor av timmar på planet utan den!

6 december 2007

Stolt Lainen drack kaffe

Idag när jag vaknade var jag pigg.
När jag kom till jobbet var jag plötsligt trött, kanske har nåt att göra med att en arbetsvecka på 57 timmar nu ligger bakom mig?
Det kändes som om ögonen höll på att falla igen på mig när jag stod i kassan, så jag bestämde mig för att ta lite kaffe. Trots att jag jobbar med kaffe tycker jag att det är bland det äckligare man kan dricka. Jag bestämde mig för att göra plågan kort och bryggde en enkel Espresso. Jag insåg att det var dumt av mig att tro att jag skulle kunna dricka så starkt kaffe, så jag gjorde den till en Macchiato. Jag smakade försiktigt, tänkte "urk", hällde över Macchiaton i en större kopp och gjorde mig en Cappuccino utan skum. Även den här smakade värre än pissljummen surmjölk, men eftersom jag är så tapper tvingade jag i mig hela drycken.
Efteråt var jag stolt. Stolt för att jag klarat av att dricka lite kaffe. Det kommer dock att dröja innan jag tycker om det.

Nu är jag, efter min arbetsvecka, alldeles färdig och imorgon ska jag sova, sova, sova.

OBS! Att jag tycker att mitt kaffe smakar piss beror inte på att jag är dålig på att göra kaffe, utan för att det är äckligt. Så det så!

Det blir bara värre och värre

Varför är jag fortfarande vaken?

5 december 2007

Chokladkalendrar

Alltså, vad är grejen med chokladkalendrar?
Jag köpte tre här om dan, en till mig, en till syster och en till D. Men jag förstår inte, hur ska man lyckas äta bara en chokladbit om dagen? Dessutom är chokladbitarna lite halvtaskiga och smakar som om de är utspädda med 99% Ingenting.

Såhär fungerar en chokladkalender i Lainens värld:
Det är den första december. Lainen har köpt en chokladkalender. Lainen öppnar försiktigt luckan, tittar på motivet och äter chokladbiten med små tuggor. Chokladbiten tar snabbt slut.
What!? Vad är det här för skit
, tänker Lainen.

Lainen börjar peta i fogarna till lucka nummer 2. Tillslut går den upp och Lainen smyger åt sig chokladbiten och äter den i en enda tugga. Fyra gånger hinner Lainen andas in och ut innan begäret efter lucka 3 börjar gnaga i henne. Så att ingen ska se sliter hon upp luckan och trycker i sig även den här chokladbiten. Direkt slår begäret till igen och Lainen öppnar lucka efter lucka och glufsar girigt i sig av de små chokladbitarna. Hon tittar inte ens på varken bilderna eller motiven. Efter en stund tar hon inte längre luckorna i nummerordning och i all hast råkar hon slita av en av pappersluckorna på mitten så att den skrattande tomten på bilden förlorar sitt ena klarblåa öga.
Slutligen återstår endast sju luckor. Lainen har saktat ned på tempot, men måste av ren lucköppnigsrutin ändå sluka de restrerande chokladbitarna i juliga former som gömmer sig bakom luckorna.
Det är den första december, 23 dagar till julafton, och alla luckorna är redan öppnade.
Kalendern ligger i papperskorgen och Lainen har ont i magen.

Är det inte bättre att köpa en chokladkaka än att äta halvrutten chokladkalenderschoklad?

1 arbetsdag kvar till ledighet.

4 december 2007

I sällskap av Sylar och frågvisa främlingar

Ikväll har jag varit hos syster och Sylar, nej förlåt, D. Vi har tittat på Heroes, ätit thaimat och fikat brunisar. Jag och syster konstaterade att om man sneglar på D eller tittat på honom samtidigt som man skakar jättemycket på huvudet ser han ut som Sylar. Scary!

På tunnelbanan hem var den en kille som vände sig mot mig och levererade frågan "skulle du tycka att det var varmt att ha på sig en pälsmössa inomhus när du var på konsert?". Givetvis förklarade jag att det inte skulle vara mitt förstahandsval för ändamålet.

Så fort jag hade öppnat käften förstod han att jag inte var från trakterna. Han började gissa:
Han: Karlstad!
Jag: Ehm, nä, inte ens nästan.
Han: Gävle!
Jag: Längre norrut.
Han: Sundsvall, Östersund.
Jag: Lite mera norrut.
Han: Åh, jääävlar! Går det att komma längre norrut?
Hans sällskap: Hon är säkert från nåt ställe där man är berättigad att ha pälsmössa.

Tillslut erkände jag att jag var från Ume och han såg ut att rysa av tanken på en sådan liten stad långt uppe i norr. En stund senare somnade han.

Desperate Housewives

Hur kan de avsluta ett avsnitt med en sådan cliffhanger? Förstår de inte att jag är nyfiken?
Utan att avslöja för mycket för er som inte har sett måste jag säga att det här avsnittet gör att hela serien vänder totalt. Vad kommer att hända härnäst?
Det här är värre än när Carolyn blev skjuten, ja till och med värre än när Edie hängde sig!
Kan säga så mycket som att avsnittet slutade med att allt var annorlunda och att en av huvudpersonerna skrek ett hjärtskärande skrik...
Nu ska jag vara tyst och gå och tänka över mina Desperate Housewives-bekymmer.

När kommer nästa avsnitt!?

Vänner som hör av sig

Hej Lainen, vart är du? Ligger du underst?
Det är alltid lika glädjande när mina vänner hör av sig, sådär oväntat. Den här gången var det E. Sedan avslutade hon sitt sms med ett "sköt om dig". Ibland märks det på tjejen att hon är mamma.
Och nej E, du är inte en dålig vän!

3 december 2007

Tjorven

Ett samtal mellan mig och en kund idag:
Han: Du är lik Tjorven!
Jag: TJORVEN!? (Skrattar)
Han: Ja!
Jag: På vilket sätt är jag lik Tjorven?
Han: Du har sådana där runda och gulliga kinder!

Ska man tolka det som en komplimang, eller vad?



Jag? Tjorven?

Lycka

..är att komma hem från jobbet och inse att det är måndag som är lika med Desperate Housewives. Dessutom var jag ju på vin- och pepparkakskväll förra måndagen, så jag glömde visst att titta då. Det betyder att jag har två avsnitt av Desperate Housewives att se.

En kväll med Bree, Gabrielle och alla de andra, en kväll av underhållning!

Småtimmarna

Varför blir jag pigg när småtimmarna kommer krypandes?
Efter en hård arbetsdag har jag varit trött hela kvällen.
Att K var här ikväll var ingenting som hindrade mig från att ta en 5-minuterslur, men jag kunde ju inte lägga mig och sova. Dessutom vet jag, av egen erfarenhet, att ifall jag somnar tidigt vaknar jag ungefär klockan 00.12 och kan inte somna på flera timmar.
Hur som helst, när det börjar närma sig läggdags blir jag plötsligt jättepigg. Vill vara uppe flera timmar till, men tillslut måste jag ju gå och sova.
På morgonen när jag vaknar är jag trött, trött och trött. Jag är inte tjejen som snoozar, men de senaste veckorna har jag snoozat mer än jag någonsin gjort förut, sammanlagt på hela min livstid. Idag blev det en timme.
Förut var jag en pigg och alert morgonmänniska, så jag undrar; vars kommer den här nattugglan ifrån?

2 december 2007

"Helg"

Vilken dag är det idag? Det är oklart. Jag har absolut ingen uppfattning när det gäller sånt. Idag tror jag att det är tisdag eller nånting, det blir så konstigt när man jobbar hela helgen.

Den här helgen har bestått av jobb, bastukväll i K's källare, jobb, vin- och dippa-grönsaker-kväll med nya bekantskaper och ännu mera jobb. Det är helg och jag ser bara fram emot att det ska bli helg igen. För då är jag ledig!

4 arbetsdagar till ledighet.