5 december 2007

Chokladkalendrar

Alltså, vad är grejen med chokladkalendrar?
Jag köpte tre här om dan, en till mig, en till syster och en till D. Men jag förstår inte, hur ska man lyckas äta bara en chokladbit om dagen? Dessutom är chokladbitarna lite halvtaskiga och smakar som om de är utspädda med 99% Ingenting.

Såhär fungerar en chokladkalender i Lainens värld:
Det är den första december. Lainen har köpt en chokladkalender. Lainen öppnar försiktigt luckan, tittar på motivet och äter chokladbiten med små tuggor. Chokladbiten tar snabbt slut.
What!? Vad är det här för skit
, tänker Lainen.

Lainen börjar peta i fogarna till lucka nummer 2. Tillslut går den upp och Lainen smyger åt sig chokladbiten och äter den i en enda tugga. Fyra gånger hinner Lainen andas in och ut innan begäret efter lucka 3 börjar gnaga i henne. Så att ingen ska se sliter hon upp luckan och trycker i sig även den här chokladbiten. Direkt slår begäret till igen och Lainen öppnar lucka efter lucka och glufsar girigt i sig av de små chokladbitarna. Hon tittar inte ens på varken bilderna eller motiven. Efter en stund tar hon inte längre luckorna i nummerordning och i all hast råkar hon slita av en av pappersluckorna på mitten så att den skrattande tomten på bilden förlorar sitt ena klarblåa öga.
Slutligen återstår endast sju luckor. Lainen har saktat ned på tempot, men måste av ren lucköppnigsrutin ändå sluka de restrerande chokladbitarna i juliga former som gömmer sig bakom luckorna.
Det är den första december, 23 dagar till julafton, och alla luckorna är redan öppnade.
Kalendern ligger i papperskorgen och Lainen har ont i magen.

Är det inte bättre att köpa en chokladkaka än att äta halvrutten chokladkalenderschoklad?

1 arbetsdag kvar till ledighet.

4 kommentarer:

Anonym sa...

"What!? Vad är det här för skit" :D Måste ha kommit som en överraskning att den tog slut. :P Det finns något som kallas karaktär...

Anonym sa...

...eller att den inte var så god heller för den delen... :P

Vår nya värld sa...

Karaktär när det gäller choklad är ngt många tjejer saknar... Jag skulle ju ge mina till D. så att han skulle svälla och inte jag. Men det blev inte så... Imorgon... *host* *host*

Mammis Blogg sa...

Chokladkalendrar??Men snälla du,är inte de för små barn?