20 mars 2008

Oerfarna flygpassagerare

Varför kommer man till flygplatsen, springandes mot säkerhetskontrollen en kvart innan planet går, när man inte ens vet hur man gör för att gå igenom där?

Igår stod två personer, som uppenbarligen sällan eller aldrig hade åkt flyg, framför mig. Till att börja med frågade de om man skulle lägga alla sina väskor på bandet. Vad trodde de egentligen? Att man bara röntgar utvlada delar av bagaget eller att man kör igenom misstänkta terrorister genom maskinen?

Medan jag stod och himlade med ögonen sladdade en tjej in framför kontrollen, var plötsligt bakom nacken på mig, och frågade om hon fick gå före.
"Mitt plan går om 15 min!"

Hon fick slinka förbi, men paret framför hade tydligen ännu mer bråttom, de fräste att deras plan gick om tio minuter. Ändå såg de inte speciellt stressade ut. Slutligen tog de sig ändå igenom kontrollen, dock utan att lägga upp sin sista väska på bandet. Killen som jobbade där fick sträcka sig över hela bandet och dra upp väskan för scanning.

När tjejen som fick gå före gick igenom kontrollen tänkte jag att det skulle pipa. Samma sekund som hon gick igenom lyste en röd lampa medan larmet skrek. Hon hade fortfarande på sig en väska som innehöll mobiltelefon, mp3 och liknande. Dessutom hade hon pins och smycken som fick detektorn att göra utslag. Slutligen var de tvugna att ta henne åt sidan för att hon hade tagit med sig en hårspray i handbagaget.
Mina suckar kunde inte bli djupare.

Till slut fick även jag gå igenom och gå till min gate. Det gick snabbt och smidigt och för personalen gick jag nästan obemärkt förbi. Ingen besvärligt jag-vet-inte-hur-man-flyger-passagerare!

Nu är jag på plats i Umeå.

19 mars 2008

Herre je i lådan, Lainen, börja packa!

Imorgon kliver jag på planet och åker till storstadsmetropolen i norr. Jag åker direkt efter jobbet och kommer att levereras på Umeås flygplats i kvällningen.

Jag har inte börjat packa, jag har inte duschat, jag har inte städat. Detta ska jag hinna till klockan halv sju, för då måste jag åka till Solna och hämta min post!

Var kan jag beställa kläder ifrån Usa?

Jag har tänkt beställa lite kläder nu när jag får min första riktiga lön.
Men vad ska jag beställa, och varifrån?
Jag funderar på att utnyttja dollarns ras och beställa från det stora landet i väst.
Jag hittade en sida med fina kläder, och gosh, det var billigt!

Är det någon som har mer förslag på var man kan beställa kläder?
Billigt, för i Lainens värld går kvantlitet före kvalitet när garderoben börjar vara så liten.

Hej jag heter Lainen, jag är väldigt uppmärksam!

Klocan är 14:50 och jag har just märkt att jag har glömt att ta på mig en bh idag.
Jag klädde allså på mig imorse klockan 05:50, jobbade en hel dag, handlade bröd, åkte hem och fyllde i nio stycken flyttkort utan att ens ana att jag var bh-lös.
Att jag inte har märkt nåt måste ju ändå betyda att bröna sitter där de ska. I och för sig, jag hade en top under min t-shirt, men ja borde ju ändå ha märkt skillnad...


18 mars 2008

Tacky girl

Mina jeans som jag har jobbat med ungefär hela mitt arbetsliv (eller okej, kanske inte, men i alla fall i några månader) har börjat ge upp. Med det menar jag att de har börjat spricka där jeans alltid spricker först -i skrevet. Jag kan räkna till fyra små hål. Det kan ju vara bra om man vill lufta sig lite, men tyvärr är jag inte så sugen på det.
Dessutom riskerar hålen att spricka upp vilken sekund som helst, och eftersom jag vistas bland en massa människor kan detta bli pinsamt.

Varför köper du inte nya, dumhuvud?
Det kanske du undrar.
Tyvärr har jag inte råd nu när min strama budget börjar lida mot sitt slut.
På tisdag får jag lön och kan därmed köpa nya jeans.
Jag räknar dagarna, timmarna och minuterna tills dess. Hela tiden fruktar jag för mina jeans överlevnad.

För att rädda situationen stärker jag kanterna på hålen varje dag. Detta med hjälp av ett genomskiligt nagellack, precis som Mommo har lärt mig för så länge sedan.
Tacky, men vad gör man?

Kan man se rubriken nu då?

Nu tror jag att jag har fixat så att man kan se rubrikerna igen. På min dator kan man i alla fall göra det både i Explorer och Firefox (även om det ser olika ut i de olika webbläsarna).
Därför tänker jag anklaga er för att ha dåliga datorer om det fortsätter krångla, ha!

17 mars 2008

Precious wokpanna i Joy och Sylars våld

Jag ser framför mig hur Joy och Sylar steker tre köttbullar var i min wokpanna medan jag får woka i min ministekpanna så att det blir kaos över hela spisen.

Varför snöar det massor nu när vi knappt sett en snöflinga på hela vintern?

Idag var jag och skulle hämta ut min router på kiosken vid tunnelbanestationen.
Detta var inte på stationen som är närmast mig, utan den andra. Mitt paket hade kommit dit för att någon idiot ansåg att det var närmare mitt hus bara för att det är närmare att åka bil dit. Om man ska gå är det däremot sjukt långt. Men det är ju mycket värre för dem som åker bil, man vill ju inte behöva åka 48 sekunder extra, eller hur? Att gå dubbelt så långt ska däremot inte vara några problem.

I alla fall så lyckades jag hitta kiosken, men när jag kom ut slog det mig:
Hur tar jag mig hem?
Jag visste inte åt vilket håll jag skulle gå ens en gång.
Dessutom hade det, av nån jäkla anledning, börjat snöa. Det var inte ens så att det snöade lite lätt, nej, stora, feta lapphandskar rasade ned från himlen. De träffade mig på huvudet och i nacken. Ett tag trodde jag till och med att de var innanför kläderna på mig.
Jag tänkte:
"Jag orkar inte gå vilse i den här jävla staden EN enda gång till!"

Sju evigheter och en lång backe passerade innan jag var hemma. När jag kom innanför dörren bildades pölar av smält snö på mitt nystädade golv. Jag kokade av ilska inombords, medan jag frös så att jag skakade på utsidan.

Nu sitter jag här, fortfarande frysandes, och försöker göra nudelwok i min ministekpanna från Ikea. Min underbara wokpanna är tyvärr i Syster och D's våld just nu...

16 mars 2008

Jag vill ha!

Snart får jag lön och jag funderar på att beställa lite smycken för att muntra upp mig själv en kväll som denna. Jag har suktat efter ett par örhängen och en svart navelpiercing i evigheter nu:



Men när jag ska beställa trillar jag över fler fina piercingar som jag tycker skulle dingla fint i min navel. Grönt kändes så rätt:



Men jag kan ju inte beställa alla...
Eller?
Vilka ska jag ta??

***Bilderna är hämtade från Modeakuten.se***

Gaah

Nu tog jag bort min fina layout en stund, för den vägrade ju funka.
Då måste min blogg se ut som bajs igen.
Kul.

Det är ju skitkonstigt

I Firefox ser min blogg ut som den ska, men i Explorer ser den förfärlig ut. Varför?
Det måste vara något fel i min layout, men vad? Och hur gör jag för att fixa det utan att göra om allt?

Karlan på väg till Lino

Och att en kille såg Karlan på tunnelbanan och sa:
-Jaha, du ska på Lino ikväll?

Var det uppenbart eller gjorde Karlan bara väsen om sig på tuben?
Vilket som så blev han i alla fall glad och sa ja. Killen skulle dock inte dit, vilket var en stor besvikelse för vår vindrickande vän. Kanske var det tur för killen, för han hade knappast fått vara ifred från Karlan som vill "träffa nya vänner" (som om inte vi duger).

ojdå

Utekväll i Stockholmsstaden

Min 54-timmars arbetvecka skulle igår rundas av med utgång.
L och D är på besök i helgen, ända från Norrlandsstaden har de kommit.
De skulle, kvällen till ära, få se hur det är att roa sig på vårt gamla hang outplace
Lino.

Efter att ha varit hemma hos mig där vissa ägnade en timme åt att äta (under aggressiva påhopp från mig) begav vi oss hem till A på Kungsholmen. Där vankades det melodifestivalen och singstar.
Klockan drog ihop sig för utgång, och vi kom fram till att man kanske borde komma i tid till ett ställe där de spelar schlagermusik då melodifestivalens final just har avslutats i globen.

Vi hoppade på tuben och åkte till Riddarholmskajen. Väl där möttes vi av en kö på 2-300 personer samtidigt som vakterna hävdade att de bara skulle släppa in 100 personer till. De kunde dock garantera att alla skulle komma in så småningom eftersom de skulle ha öppet till klockan fem.

Yey, but nej.
Vi dissade kön och åkte hem till mig där gänget sysselsatte sig med följande:

Jag-Pratade i telefon och funderade på att äta kakor
K-Framstod som aningen för lättklädd medan han dansade till någon random musik
L-Satt och tittade på klipp på Youtube
D-Kastade onda blickar mot mig och umgicks med L istället