10 oktober 2007

För lite av det bästa

Varför är det alltid det som är bäst som tar slut först?
Kanske för att det är bäst.
Logiskt

Men, varför är det alltid minst av det som är bäst!?
Tillexempel:
Fruktcoctail - De röda bären är de godaste, men det finns på ett ungefär tre stycken i en hel burk. Och de är jättesmå och typ halva, vad är det för stil?
Mentos - De rosa är vad som gör det värt att köpa en rulle, de orangea och gula är bara där och är.. inte så goda. Det som är gemensamt för varje rulle är att de rosa är av lägst antal, vissa gånger finns det bara ett par stycken. Jag har hört dock talas om de lyckliga som fått typ fem rosa på rad. Den upplevelsen är vad man kämpar för, vad som gör det värt att köpa massvis med gula och orangea Mentos.
Lakritskonfekt - De blå/rosa som är sega och strössliga är mest spännande, men hur många procent av blandingen är det? Typ en.

På samma sätt är det med lägenheter här i Stockholm. Det finns knappt nån enda djävla lägenhet att hyra, det är bara vid ytterst få tillfällen man får syn på en relativt fräsch, billig lägenget med bra läge. Precis som med de röda coctailbären, de rosa Mentosen eller de blå/rosa lakritskonfekten är det någon som roffat åt sig dem innan man ens har hunnit plocka upp telefonen för att ringa på annonsen. Varför ska det vara en sådan bostadsbrist här!?

1 kommentar:

Vår nya värld sa...

Hang in there! Du kommer att hitta någonting. Se från den possitiva sidan; det finns iaf gott om jobb.

Klart att man vill ha sitt eget men om du inte hittar så är det ju tur att vi har en stor soffa...
Finns det hjärtarum så finns det stjärterum! *s*

Nu drar vi mot norrland sis!