20 januari 2008

Kulturell söndagseftermiddag

Idag har jag och K lekt kulturella och varit på fotoutställningar. Den förste fotografen heter Nobuyoshi Araki och är Japans mest kända fotograf. Alla bilder var speciella, vissa på ett snyggt eller konstnärligt sätt, medan andra var riktigt konstiga eller äckliga. Killen verkar inte bara vara besatt utav att fotografera, utan kvinnliga könsorgan, nakna kvinnor och kvinnor upphängda i rep verkade också ligga längst upp på hans intresselista. Gärna i kombination dessutom.
Jag gillade dock bilderna som han hade hällt färg på och de som han hade framkallat från mögliga negativ. Det kan man inte åstadkomma med dagens digitalkameror!

Sedan såg vi en utställning med bilder av Anna Clarén. Dessa bilder var också väldigt speciella. Julibilder i februariljus. Väldigt ljusa, ibland nästan överexponerade bilder på rum, sommarmotiv och nakna människor som spände ögonen i kameran. Det var en lite deprimerande stämning, men det är väl konst då?

K tyckte mest om den andra utställningen medan jag fastnade för Arakis bilder, dock inte de mest vulgära av dem. Tror det hade med färgskvätten och mögelbilderna att göra. K erkände dock att hans åsikt hade att göra med hur fina människorna på bilderna var, medan min åsikt var baserad på fotokonsten.

Sedan fortsatte våran kulturella dag upp längs Drottninggatan, mot en affär som vi skulle titta i. Eftersom det var söndag gick vi tråkigt nog längs hela gatan bara för att komma fram och upptäcka att det var stängt.

Då åkte var och en hem till sig.

1 kommentar:

Anonym sa...

låter som en nyttig dag :D